تخریب محوطه تاریخی در محل احداث پتروشیمی میانکاله-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

تخریب محوطه تاریخی در محل احداث پتروشیمی میانکاله

محوطه تاریخی کاله حسین آباد (مرتع للمرز و حسین آباد)، به وسیله پتروشیمی میانکاله در سکوت مدیران میراث فرهنگی تخریب شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۷۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ در محل احداث پتروشیمی میانکاله در مرتع حسین آباد و للمرز، تکه‌های از سفال مشاهده شده است. در آن منطقه قسمت‌های نسبتاً تپه مانند که دارای پستی بلندی‌های غیر طبیعی است که به نظر نشانه وجود یک تمدن شهرنشینی تاریخی بوده است.

در این میان نشانه‌هایی از حفاری غیرمجاز در برخی نقاط دیده می‌شود. چوپان‌ها و مردم بومی معتقد هستند که یک محوطه باستانی در مرتع وجود دارد. میزان قابل توجهی از مردم با شروع فعالیت پتروشیمی در مرتع مطمئن بودند که گروهی به بهانه پتروشیمی می‌خواهند گنج محوطه باستانی کاله را از زیر زمین بیرون بیاورند.

این محوطه شناسایی شده چندین بار توسط کارشناسان میراث فرهنگی مازندران و بهشهر جستجو شده است و به مردم برای حفاظت و جلوگیری از حفاری غیر مجاز هشدار داده شد، اما به یکباره چرا مدیران میراث برای تصرف این محوطه باستانی کاووش نشده به پروژه پتروشیمی مجوز دادند جای سوال دارد.

تصاویر نیز مربوط به یک حفاری غیر مجاز است که چوپانان و بومیان منطقه صبح هنگام و در زمان حضور در کاله (مرتع) متوجه آن شده و این سفالینه زیبا در محل حفاری به جای مانده بود که از آن تصاویر تهیه شد.

حال باید منتظر بود و دید که آیا میراث کشور و مازندران باز هم میخواهد دست روی دست بگذارد تا این محوطه کاووش نشده ارزشمند زیر تیغ‌های فولادین ماشین‌های سنگین راه‌سازی پتروشیمی برای همیشه نابود شوند. هر طرح علاوه بر پیوست محیط‌زیستی باید یک پیوست فرهنگی هم داشته باشد باید دید آیا این پروژه این پیوست را دارد؟ / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار